Jack Morin – The Erotic Mind


Vannak olyan könyvek, amik megváltoztatják az életedet. Nekem Jack Morin – The Erotic Mind-ja ilyen. Elég régóta olvasom már, és még van egy kicsi belőle hátra, de egyszerűen muszáj írnom róla. Mert zseniális. Mert rengeteget köszönhetek neki.

Hogy miért olvasom sokáig? Mert nem az a könyv, amit az ember átfut, sokkal inkább arra késztet, hogy átgondold az életed, a helyed a világban, a választásaidat, hogy máshogy láss. Ehhez pedig idő kell, bátorság, jelenlét. Úgyhogy minden nap előveszem, olvasom, gondolkodok, emlékszem és érzek.

Olvashatod a mobilodon, a tabodon, a böngésződben, vagy ha megveszed a “kézzel fogható” könyvet, akkor abból. De sajnos csak angolul, ami szerintem kár, mert kifejezetten olyan könyv, amit szinte mindenkinek érdemes lenne elolvasni. Nem “csupán” a szexuális életünk miatt, hanem az önbecsülésünktől kezdve a párválasztáson át a hosszútávú boldogság fenntartásán keresztül sok témát átölel. Nem “csak” az erotikus életünk és mintáink a téma, hanem hogy szövi át az életünket, mit keresünk, kit keresünk és miért.

Minél többet olvastam belőle, annál több “aha” élményem lett. És biztos vagyok benne, hogy ahányszor újraolvasom majd, (mert sokszor fogom még) mindig megtalálom majd azt a részt, ami segít egy kicsit máshogy látni, átgondolni a dolgaimat, magamat, másokat.

Az önbecsülés fejlesztő része szerintem a legjobb, amit valaha olvastam. A szexuális célokat és a motiváló és demotiváló tényezőket felvonultató mintát pedig az élet bármilyen területén fel lehet használni.

Tetszik a nyitottsága. Nem csak azért, mert benne van egy jó terapeuta ítélkezésmentes látásmódja, hanem mert teljesen mindegy, hogy meleg vagy, heteró, vagy nem kategóriákba gyömöszölhető, monogám, vagy poligám megtalálod benne magad, így amikor olvasod, nem érzed magad kizárva, tudod hogy neked szól.

Mindig tetszettek azok a könyvek, amikben rengeteg az esettanulmány. A The Erotic Mind pedig bővelkedik bennük. Minél több mintát látok, és minél több ember fejébe látok bele, annál gazdagabbnak és érdekesebbnek látom a világot. És minél inkább így érzek, annál könnyebben fogadom el magam és fogadok el másokat. Minél több elvárást törlök ki, annál “tisztábbnak és könnyebbnek” érzem magam.

Iszonyúan hálás vagyok Jack Morinnak, hogy megírta ezt a könyvet. Hogy segítet megérteni egy csomó mindent. Hogy több oldalát is látom az érmének.

Amennyiben érdekel a könyv az amazon kindle részéről ingyen le tudod tölteni az első fejezetet, át tudod nézni a tartalmat és átgondolhatod, hogy neked érdekesnek tűnik-e.

Szerintem alapmű.

puding

Szexre születtem. Ágyak puha menedékébe, feltörő sóhajok közé, nedves igazságba. Világéletemben éreztem, már egészen kis koromban is, amikor még nem is tudtam mi ez, csak éreztem, és féltem tőle, mert tudtam, hogy ez egy uralhatatlan, esszenciális rész az életből, rész belőlem. A káoszom, amiben minden a legnagyobb rendben van.

Ezt már láttad?

LEAVE A COMMENT

A puding most éppen eleven ízű. Szenvedélyesen.

Szexre születtem. Ágyak puha menedékébe, feltörő sóhajok közé, nedves igazságba. Világéletemben éreztem, már egészen kis koromban is, amikor még nem is tudtam mi ez, csak éreztem, és féltem tőle, mert tudtam, hogy ez egy uralhatatlan, esszenciális rész az életből, rész belőlem. A káoszom, amiben minden a legnagyobb rendben van.