Mistress Lorelei – The Mistress Manual


Mivel beteg voltam, és a napokat nagyrészt az ágyban töltöttem, keresni akartam valami hasznos olvasnivalót. A tabomon lévő Kindle nagyon kényelmes megoldás, így elkezdtem böngészni a kínálatot. Nem sok kellett hozzá, és az erotikus könyvek között a női dominancia lett a nyertes téma. Sok apró lépés vezetett odáig, hogy most ez került az érdekélődési köröm fókuszába, és olyan könyvet kerestem, ami amolyan bevezetőül szolgálhatna. Kiválasztottam néhány érdekesnek tűnőt, majd letöltöttem az ingyenes első fejezetet, és egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a The Mistress Manual az amire szükségem van, ezért őt vettem meg.

Amikor annak idején a szubmisszív oldalammal kezdtem foglalkozni, akkor is elsősorban a miértek, dinamikák érdekeltek;  és persze hogy honnan merre tartok. Meg persze az egész szépségét kerestem. És ebben a kérdésben zseniális ez a könyv. Nekem felbecsülhetetlen segítséget jelentett.  Nagyon sokat foglalkozik a női dominancia és a férfi alárendeltség érzelmi, pszichológiai oldalával, és ezt érzékenyen, realisztikusan és kifejezetten szórakoztató stílusban teszi. Olyan gyerekkori emlékeket hozott föl, amiket mostanra már szinte teljesen elfelejtettem, pedig nagyon is hatással vannak arra, hogy mennyire és hogyan merek felelősséget vállalni. Mint amikor játék közben véletlenül kitörtem az öcsém fogát és hogy milyen bűntudatom volt miatta; vagy hogy mennyire gáz őrsvezető voltam.

Nagyon sokat segített, hogy ne csupán megbarátkozzak a domináns oldalammal, de iszonyúan elkezdtem élvezni, és azt kell hogy mondjam, komolyan  befolyásolja, hogy hogyan látom a dolgokat. 37 éves vagyok, szeretem magam, szeretem a testem, és úgy érzem, hogy enyém az egész világ.

Elmondom, hogy mi szerintem a legnagyobb hiányossága a könyvnek: a címe félrevezető. Habár valóban egy Mistress Manual az, amit a kezemben tartok, de kifejezetten kezdő, monogám, heteró pároknak szól és leginkább a szerepjátékok vannak a középpontjában. Személy szerint ez engem nem zavar, (sőt) de azt gondolom, hogy sokan nem biztos, hogy azt találják ebben a könyvben, amit igazán keresnek. 

Alapvetően három fő részre tagolható:

  • Becoming a Mistress – Dominává válás: Főleg a pszichológiai háttérrel foglalkozik
  • Mistress in Action – Domina akció közben: Hogyan tervezzünk meg egy játékot, milyen jelekre várjunk, mire figyeljünk, hogyan állítsunk próba elé, büntessünk vagy zárjunk le egy helyzetet.
  • The Five Archetypal Fantasies – Az öt archetipikus fantázia: A nővér, a tanárnő, a királynő, az amazon és az istennő. Különösen szerettem, hogy mindegyik fantáziában tökéletesen benne van, hogy mit keres benne a szub, és mit a domináns fél.

Kifejezetten gyakorlatias tanácsokat és tippeket kapunk a segédeszközök használatához, és egy nagyon részletes fejezet foglalkozik a fenekelés témakörével. Persze a könyv nem teljes, egy sem lehet az, hiszen mindenki egyedi. Biztosan  beszerzek még könyveket a témában. Most már tudom, hogy mik azok az irányok, ami felé érdemes elindulnom, és mi az, ami pillanatnyilag felejtős.

A biztonság szintén hangsúlyos szerepet kap a könyvben, és nem csupán a fizikai síkon, hanem érzelmi szinten is foglalkozik azzal, hogy esetleg mi okozhat csalódást egy-egy játék után, és hogyan jussunk dűlőre vele.

Fantaszikus könyv, és emiatt csillagos ötöst érdemelne. A fél pont levonást egy egészen kis mértékben a fent említett hiányosságokért kapja, de ami bosszantó volt az az, hogy a kindle kiadásnak nincs tartalomjegyzéke. Miután  minden fejezetet bookmarkoltam, már könnyebben navigáltam, de zavart, hogy sokat kellett keresgélnem, amikor a megfelelő részhez akartam ugrani. Én meg türelmetlen vagyok.:)

puding

Szexre születtem. Ágyak puha menedékébe, feltörő sóhajok közé, nedves igazságba. Világéletemben éreztem, már egészen kis koromban is, amikor még nem is tudtam mi ez, csak éreztem, és féltem tőle, mert tudtam, hogy ez egy uralhatatlan, esszenciális rész az életből, rész belőlem. A káoszom, amiben minden a legnagyobb rendben van.

Ezt már láttad?

LEAVE A COMMENT

A puding most éppen bizsergés ízű. Repülő só.

Szexre születtem. Ágyak puha menedékébe, feltörő sóhajok közé, nedves igazságba. Világéletemben éreztem, már egészen kis koromban is, amikor még nem is tudtam mi ez, csak éreztem, és féltem tőle, mert tudtam, hogy ez egy uralhatatlan, esszenciális rész az életből, rész belőlem. A káoszom, amiben minden a legnagyobb rendben van.